Weer van Sardinie

Je bent van plan een lekkere vakantie te boeken en je oog is gevallen op Sardiniƫ, het prachtige eiland in de Middellandse Zee, ten westen van de Italiaanse laars. Maar voordat je besluit deze lekkere vakantie te boeken, wil je natuurlijk weten hoe het weer van Sardiniƫ is.

Sardiniƫ heeft een subtropisch, mediterraan klimaat. Dit klimaat betekent warme zomers en milde winters. Omdat we te maken hebben met een eiland, staat deze over het algemeen altijd onder invloed van de wind die vanaf de zee komt en moet er zeker rekening gehouden worden gehouden met de Mistral (koude wind) die vanuit Zuid-Frankrijk over zee komt aangewaaid. Deze Mistral komt in de zomermaanden om de 1-2 weken voor en houdt enkele dagen aan. Van tevoren wordt deze op het weerbericht aangekondigd, maar heeft dus zeker invloed op het weer van Sardiniƫ.

Bekijk nu de beste Sardinie vakantie aanbiedingen

Het weer van Sardiniƫ biedt mogelijkheden voor alle verschillende soorten vakanties en vakantiegangers. Als je houdt van lekker bruinbakken op het strand, dan zijn de maanden juli en augustus een aanrader. In deze maanden is er gemiddeld genomen 11 uur zon per dag en komt de gemiddelde maximum temperatuur op 28 graden. Als je wilt genieten van de zee, dan moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van 25 graden.
Ben je meer op zoek naar een lagere temperatuur, bijvoorbeeld voor tijdens een wandelvakantie, dan zijn wellicht de maanden december tot en met april een optie. Deze maanden hebben een maximaal gemiddelde temperatuur van tussen de 14 en 16 graden. Wel moet er tijdens deze maanden rekening gehouden met een hoger risico op neerslag, gemiddeld tussen de 13 en 15 dagen per maand.

De overige maanden vallen qua temperatuur en neerslag tussen de boven beschreven maanden.