La Maddalena Archipel

Maddalena ArchipelDe La Maddalena Archipel is veruit de mooiste eilandengroep in de Middellandse Zee, ten noordoosten van het Italiaanse eiland Sardiniƫ. Het bestaat uit ongeveer 60 kleine onbewoonde eilandjes en uit zeven grotere eilanden. De zeven grotere eilanden zijn: La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Razzoli, Budelli en Santa Maria.

La Maddalena

La Maddalena is het middelpunt van de La Maddalena Archipel. Het eiland is via een brug van 600 meter verbonden aan het eiland Caprera. Je kunt La Maddalena bereiken via een boot vanuit Palau.

Caprera

Caprera is direct gelegen naast La Maddalena in de La Maddalena Archipel. Op Caprera vindt je ƩƩn van de meest bezochte musea in Italiƫ. Dit is het huis van Giuseppe Garibaldi, een Italiaanse vrijheidsstrijder die op het eiland woonde vanaf 1855 totdat hij er stierf in 1882.

Bekijk nu de beste Sardinie vakantie aanbiedingen

Santa Stefano SardinieSanto Stefano

Santo Stefano is het op drie na grootste eiland van de La Maddalena Archipel. Het eiland is driehoekig en omgeven door vele grotten en smaragdgroen water.

Spargi

Spargi is een rond eiland en bestaat voor het grootste gedeelte uit graniet. Het hoogste punt van Spargi is de Monte Guardia Preposti, 155 meter.

Razzoli

Dit eiland bestaat voor het grootste deel uit roze graniet. Dit eiland is nooit permanent bewoond geweest, maar boeren brachten wel regelmatig hun vee naar het eiland zodat ze daar konden grazen.
budelliBudelli

Op Budelli vindt je ƩƩn van de meeste betoverende stranden van Italiƫ. Het is beroemd door de Spiaggia Rosa, dit is een kleine inham met roze zand wat geproduceerd wordt door het koraal dat verbrijzeld is door de woeste zee.

Santa Maria

In tegenstelling tot de andere eilanden van de Maddalena Archipel, bestaat dit eilandje maar voor een klein deel uit graniet. Het heeft brede en vlakke gebieden met ontzettend veel vogelsoorten.