Grotta di Nettuno

Grotta di nettuno

Grotta di Nettuno

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en hoort bij Italië. Één van de meest bijzondere toeristische attracties op dit eiland, vindt je in Alghero. Deze stad is in de twaalfde eeuw gesticht door de familie Doria en de stad is 300 jaar lang in het bezit geweest van de Spanjaarden. Daarom wordt hier nog steeds Catalaans gesproken.

Grotten van Neptunis

Vanuit de haven van Alghero vertrekken per dag verschillende boottochten en excursies naar de meest bijzondere attractie van Alghero, namelijk Grotta di Nettuno. In het Nederlands noemen we dit: “Grotten van Neptunis”. De Grotta di Nettuno zijn druipsteengrotten die ongeveer een meter boven zeeniveau aan de voet van een 110 meter hoge klif liggen.

Bekijk nu de beste Sardinie vakantie aanbiedingen

Escala del Cabirol

Escala di Cabirol

De Grotta di Nettuno zijn niet alleen per boot te bereiken, maar je kunt er ook met de auto naartoe rijden. Het is ongeveer 45 minuten rijden vanaf Alghero en onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht. De weg slingert rond naar Capo Caccia, dit is een 180 meter hoge kaap met een vuurtoren. Vanaf hier kan je te voet verder naar de Escala del Cabirol. Dit is al een attractie op zich, want dit is een trap met 656 treden die al zigzaggend door de klif naar de Grotta di Nettuno loopt.
Rondleiding

De Grotta di Nettuno kunnen alleen worden bezocht via een rondleiding met een gids. Deze worden elk uur gegeven vanaf de kassa bij de ingang van de grot. Wanneer je kiest om via de trappen naar de Grotta di Nettuno te gaan, kan je het beste de rondleiding van 09:00 uur nemen. Er zijn dan nog geen boten vanuit Alghero en het is dan minder druk.