Wandelen Sardinie

Wandelen op Sardiniƫ

Wandelen sardiniƫSardiniƫ heeft alles te bieden voor een schitterende wandelvakantie: het schilderachtige landschap, de authentieke geur van lavendel, rozemarijn en pijnbomen, een strakke blauwe lucht en mooie uitzichten over zee. Als wandelen niet je enige hobby is, dan zijn er ook talloze mogelijkheden op Sardiniƫ op het gebied van strand, wellness, watersport en culturele excursies.

Wandelen op Sardiniƫ is genieten van de natuur

SardiniĆ« heeft fraaie bergen langs de kust en een ruig landschap in het binnenland, waar in het voorjaar verschillende kruiden in bloei staan. Er zijn bossen, boerengebied met fruit- en notenbomen, meertjes, riviertjes, zanderige baaitjes omringd door kliffen en mooie uitzichtpunten. Overal vind je belangrijke archeologische overblijfselen, de zogenaamde ‘nuraghi’, stenen torens en dorpen van prehistorische stammen.

Bekijk nu de beste Sardinie vakantie aanbiedingen

Op Sardiniƫ zijn diverse routes af te leggen die variƫren in lengte en zwaarte. Er zijn wandelingen door de bergen, langs de kust of door het binnenland.

Sport en ontspanning na het wandelen

Er zijn wandelvakanties te boeken waarbij je wandelt onder begeleiding. Na de wandeling kun je in het hotel dan genieten van een heerlijke massage of ontspannen bij het zwembad. Tijd voor wat actie? Er zijn ook mogelijkheden voor sportieve activiteiten, zoals catamaranzeilen en windsurfen.
Zorg dat je voor wandelen op Sardiniƫ goede wandelschoenen bij je hebt. Voor het grootste deel van de wandelingen moet je een redelijke conditie hebben en voor de wat zwaardere tochten is een goede conditie vereist.

Pluspunten van wandelen op Sardiniƫ

  • Sardinie wandelenDe prachtige natuur, die heel gevarieerd is
  • Heerlijk subtropisch klimaat
  • De smaakvolle mediterrane keuken en een gastvrije lokale bevolking
  • Geniet na het wandelen van een van de voortreffelijke Sardijnse wijnen, gemaakt van de exotische druiven die op het eiland groeien
  • Ook cultureel gezien heeft SardiniĆ« veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de fraaie kerken en basilieken temidden van een prachtig landschap