Cagliari

Cagliari strand

Poetto Lido Strand

Zon, zee en strand in Cagliari

Wie een reis boekt naar het prachtige eiland Sardinië, moet ook zeker een bezoekje brengen aan de hoofdstad Cagliari. Het is niet alleen de hoofdstad van het eiland, maar tevens de hoofdstad van de provincie Cagliari. Cagliari heeft een gunstige ligging ten aanzien van het vliegveld (Cagliari-Elmas). Het vliegveld ligt zo’n 6 km van het stadscentrum.

Zon, zee, strand

Cagliari heeft prachtige zandstranden, waardoor deze plaats uitermate geschikt is voor toeristen die op zoek zijn naar de zon. Hierop is de omgeving ook aangepast met de vele vakantieaccommodaties en horecagelegenheden. Op ongeveer 6 km van de stad Cagliari ligt het meest bekende strand “Poetto Lido”, dit is echt een paradijselijk strand wat ook uitermate geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Kinderen kunnen hier lekker spelen, omdat het een fijn zandstrand heeft en het water lang ondiep blijft.

Bekijk nu de beste Sardinie vakantie aanbiedingen

Bezienswaardigheden en activiteiten

Cagliari

Als je de stad Cagliari gaat bezoeken, is een bezoekje aan de historische wijk Castello zeker een must. Deze deels nog ommuurde wijk ligt op een heuvel en is het meest levendige deel van de stad. Hier zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden en kan je tevens terecht voor een bruisend uitgaansleven. Tevens bevindt zich hier de beste ijssalon van Cagliari “Isola de Gelato”.
Ben je niet op zoek naar al die bezienswaardigheden, maar wil je lekker genieten van lokale producten, waaronder groente, fruit, vlees en vis, dan is er in het centrum van de stad een overdekte markt. Deze markt wordt gehouden van maandag tot en met vrijdag en is geopend van 7.00 tot 14.00 uur